05.10.15

Університет гармонії поколінь


     Жовтень... Здебільшого, цей місяць асоціюється з осінніми рясними дощами та жовто-гарячим листофарбуванням. А у наших слухачів Вищої Народної школи - з початком нового навчального року. Тож, Вища Народна школа м. Олександрії знову розпочала навчальний процес. 149 учнів-слухачів приступили до занять 2015-2016 навчального року.



      Вже три роки поспіль Вища народна школа м. Олександрії відкриває двері для своїх слухачів. Ми сподіваємось, що на кінець навчального року ми зможемо сміливо сказати, що наші «учні» виросли на цілу голову – голову знань, і ці знання стануть корисними для них.
    Протягом літнього періоду було проведено удосконалення навчальної діяльності школи. За наказом адміністративного апарату Вищої Народної школи спільно з Навчально-методичною Радою розширено контингент навчальних дисциплін, і сьогодні бажаючі мають можливість навчатись за такими напрямками:

  • Лікувальна фізкультура – новий напрямок; 
  • Англійська мова; 
  • Психологія спілкування; 
  • Основи комп'ютерної грамотності; 
  • Безпека життєдіяльності людини; 
  • Основи пенсійного забезпечення; 
  • Декоративно-прикладне мистецтво; 
  • Поезія рідної землі; 


     Основні освітні програми в ВНШ орієнтовані на диференційоване навчання. Навчальні потреби дорослих різняться в різних вікових групах, а також залежать від зайнятості. Освітня підтримка надається працівниками ОМЦБС, провідними фахівцями навчальних закладів міста.

     Якщо говорити про вікові категорії, то у школі навчаються слухачі:

- від 35 до 40 років;
- від 40 до 50;
- від 50 до 60;
- від 60 до 70;
- від 70 до 80;

     З них 52% слухачів мають вищу освіту, 28 % технічну та 14 % середньо-спеціальну.
За три роки навчальної діяльності Вища Народна школа збільшила контингент слухачів та розширила напрямки роботи з 4 до 9.


     На сьогодні все більше людей старшого покоління, причому в багатьох країнах, стають студентами Вищих народних шкіл і університетів третього покоління. Для них це не є звичайною справою, хоча кожна людина з дитинства знає народну мудрість: «Вік живи, вік учись». Та на сьогодні, ми маємо чималу кількість сімей, що навчаються в нашій школі. Їх цілком підтримують діти і з приводу цього не виникає протиріч. Навпаки, з задоволенням сприймається інформація про вступ до Вищої Народної школи, змінюється атмосфера в сім'ї. Люди менше думають про хвороби, стають більше енергійні, що оздоровлює загальний мікроклімат в сім’ях. Головне, що отримують слухачі від цього навчання - це позитивні емоції, розширення горизонтів пізнання, відчуття повноцінного життя.
     Головною особливістю Вищої народної школи є те, що вона має свій власний стиль життя, де молоді викладачі, керівники напрямків та слухачі намагаються вирішити життєві проблеми разом, де кожен сприймається як унікальна індивідуальність зі своїм особистим досвідом. Так створюється справжня гармонія єднання поколінь. Молодий викладацький склад нашої школи, використовуючи вміння і досвід, організовують та проводять свої заняття в атмосфері добра, людяності, поваги і любові і, відвідуючи ці уроки, можна з впевненістю сказати, що між ними існує зв'язок побудований на взаєморозумінні. Маємо надію, що кожен, ознайомившись з діяльністю школи, виявить бажання прийняти участь у навчальному процесі та відчує гармонію та теплоту відносин між молодим і старшим поколінням.

     Ми робимо все для того, щоб наші нові слухачі теж залишилися задоволеними від навчання, як і наші випускники попередніх років.

Немає коментарів:

Дописати коментар