14.04.14

Як ми навчаємось

В атмосфері добра, людяності, поваги, сердечності та любові  проходять  заняття Вищої народної школи на базі бібліотек міської централізованної бібліотечної системи.  Наші учні-слухачі  сіли за парти, щоб  різносторонньо збільшити свої знання, показати свої вміння, розкрити таланти.
Заняття за напрямком
"Основи компютерної грамотності"
Вивчаючи основи комп'ютерної  грамотності у них з'явилася можливість безкоштовно опанувати ази сучасних технологій. Для них, керівник напрямку «Основи комп’ютерної грамотності» Романов Дмитро та викладачі, проводять учбові лекції, практичні заняття, тренінги  і  індивідуальні заняття.
Навчаючись азам декоративно-прикладного мистецтва, вивчаючи поезію рідної землі, краєзнавство,  слухачі не тільки поповнюють свої знання, але й набувають практичних навичок, розкривають свій внутрішній потенціал, проявляють свої здібності, оцінюють свої можливості і врешті решт отримують задоволення від спілкування.
Тамара Аноко – керівник напрямку «Поезія рідної землі» організовує навчальний процес своїх учнів з використанням різноманітних форм роботи: оглядові лекції, поетичні читання, вечори-зустрічі, вечори романсу, поетичні четверги в міській кав’ярні, конкурси читців сучасної поезії та ін.
Напрямок "Декоративно-прикладне мистецтво"
«Декоративно-прикладне мистецтво», керівник Мартіросов Ваген, передбачає лекційні та практичні роботи, майстер-класи, зустрічі з майстрами своєї справи, виготовлення сувенірної продукції та організацію виставок робіт справжніх майстрів та учнів ВНШ.
Співпрацюючи з Управлінням Пенсійного фонду України в м. Олександрії та Олександрійському районі на кінець першого навчального семестру при Вищій Народній школі створено нові навчальні напрямки - «Основи пенсійного забезпечення» та «Безпека життєдіяльності людини». Протягом заняття слухачі мають можливість не тільки отримати теоретичні знання з пенсійного забезпечення, але й особисту консультацію з хвилюючого питання. Для більш детального перегляду особистого питання начальник відділу запрошувала на прийом до управління пенсійного фонду де неодноразово вирішувались проблеми слухачів з призначення пенсій.
"Безпека життєдіяльності людини"
Напрямок «Безпека життєдіяльності людини» передбачає зустрічі з спеціалістами: лікарем-терапевтом Олександрійської міської лікарні №1, завідуючем Олександрійської міської санітарно-епідеміологічної станції, спеціалістом міських курсів з безпеки життєдіяльності, працівниками МНС, працівники МВС та ін.
Заняття в нашій школі проходять не тільки в стінах закладу, але й за його межами. Так вивчаючи «Краєзнавство», керівник Божко Ольга, слухачі мають можливість відвідувати музеї, визначні місця не тільки нашого міста, але й Кіровоградської області. З цією метою передбачено  виїзні екскурсії.
Оскільки програма Вищої Народної школи розрахована не тільки на навчання слухачів, але й на культурний відпочинок  ми неодноразово організовували масові заходи, свята, вечори та зустрічі.
Наприклад, вечір російського романсу «Под звуки нежного романса» під час якого слухачі познайомилися з історією виникнення та розвитку жанру романсу, з творчістю російських композиторів і поетів, з історіями взаємовідносин великих людей, що стало поштовхом для створення того чи іншого твору.
Вечір романсу
В репертуарі вечору прозвучали романси відомих композиторів і письменників у виконанні студента Олександрійського вищого училища культури Засядька Олексія (концертмейстер Ткаченко Олена), викладачів дитячої музичної школи Сундуковой Катерини, Гречанюк Тамари (концертмейстер Логвиненко Наталія), працівників Центральної бібліотечної системи та слухачів Вищої Народної школи.
Цей вечір допоміг талановитим слухачам розкрити свої вокальні та театральні здібності, отримати душевний спокій та задоволення.


З посмішкою та великим бажанням повторної зустрічі згадують наші слухачі дні святкування масляної, оскільки для них приємно було не тільки дізнатись про історію свята, а ще й почастувати млинцями з різними начинками під час проведення млинних  посиденьок, які супроводжувались піснями та цікавими історіями слухачів.
І що за весна без весняного жіночого свята. 7 березня для наших прекрасних слухачок відбувся концерт «Я – жінка! І як це прекрасно» під час якого наші милі жінки мали змогу не тільки переглянути концертно-театральні номери підготовлені бібліотекарями ОМЦБС, чоловічою статтю Вищої Народної школи та танцювальними і вокальними колективами міста Олександрії, але й стати учасником свята, оскільки слухачки найчарівнішої статі співали і читали власні вірші присвячені жіночому дню.
Навчання в Вищій народній школі  – це спілкування в колективі, соціальна активність і можливість ще раз усвідомити – навчатися ніколи не пізно.


Тож, бажаємо слухачам Вищої народної школи легкого і цікавого навчання, розвитку власних творчих здібностей,  реалізації задумів, нових  знайомств  та дружнього спілкування.

2 коментарі:

  1. Я имела честь присутствовать на этом прекрасном вечере. Чарующие песни, интересные гости, множество теплых слов... Море позитива! Спасибо организаторам.

    ВідповістиВидалити