14.05.18

Цей хвилюючий момент - вручення сертифікатів



     Коли Вища народна школа в м. Олександрії (далі ВНШ) тільки розпочинала свою діяльність (2012р.) ніхто й не гадав, що популярністю вона буде користуватись і по сьогоднішній день, а її слухачі, склад яких оновлюється щороку, будуть настільки ініціативні та активні у навчанні.
     І вже шостий рік поспіль ВНШ випускає своїх слухачів. Близько сотні випускників школи та керівників навчальних напрямків зібрались у святковій залі бібліотеки для юнацтва, щоб урочисто відсвяткувати випуск слухачів 2017-2018 навчального року та підвести підсумки річного навчання.
Рік навчання... Не так вже й багато.
Але скільки було пережито подій.
Нас сьогодні усіх об'єднало це свято,
Свято спогадів щирих та Ваших надій.

      Саме з таких слів та гімну ВНШ було розпочато урочисту частину нашого випускного вечора. Цей незмінний гімн, слухачі виконували сміливо і гордо, в один голос, адже це є однією з традицій нашої школи, без якої не проходить ні День знань (початок навчального року), ні випуск.
      В цей вечір звучали теплі та приємні слова тільки для наших слухачів та їх керівників, адже це саме найголовніше для них свято. Музичні вітання, танцювальні виступи та театралізовані гуморини підготували для слухачів ВНШ працівники бібліотеки для юнацтва, хореографічні колективи міста – «Александрит» та «Каприз», а також студенти Олександрійського коледжу Білоцерківського національного аграрного університету. Молодь привітала старше покоління, подарувавши неймовірні та запальні виступи, які взірвали зал бурхливими та невгамовними оплесками.



      Всі наші слухачі здібні, талановиті, старанні, розумні. Але ми вважаємо, що в цьому заслуга і наших керівників, які протягом року додали немало зусиль, щоб навчити слухачів, різносторонньо збільшуючи їх знання. Наші викладачі з великим задоволенням допомагали боязливим слухачам не тільки опанувати матеріал, але й проявити ініціативність та творчість у виконанні деяких завдань. І нам дуже приємно читати слова подяки, записані в «Книзі відгуків та пропозицій ВНШ», про отримані знання та можливість застосувати їх на практиці сьогодні. Тому, за активну участь в діяльності Вищої народної школи та організацію навчального процесу, в якому керівники навчальних напрямків відіграли головну роль, були відзначені подяками:
  • Барабанова Світлана Олегівна – керівник напрямку «Поезія рідної землі»;
  • Бондар Людмила Олександрівна – керівник напрямку «Основи пенсійного забезпечення»;
  • Майбенко Дмитро Володимирович – керівник напрямку «Основи комп’ютерної грамотності» та Крамар Євген В’ячеславович - викладач;
  • Шевченко Тетяна Іванівна – керівник напрямку «Туристичне краєзнавство»;
  • Теренько Марія Михайлівна – керівник напрямку «Лікувальна фізкультура»;
  • Гречаний Ігор Анатолійович – керівник напрямку «Садівництво»;
  • Смірнова Світлана Євгенівна – керівник напрямку «Майстер-шеф по-олександрійські».
      Охоче відзначили і дуже активних старост, які допомагали вирішувати організаційні питання під час навчального процесу:
  • Клименко Ліну Степанівну – старосту групи «Декоративно-прикладне мистецтво»;
  • Насонову Любов Михайлівну – старосту групи «Майстер-шеф по-олександрійські».
    Цей навчальний рік подарував слухачам багато цікавих та пізнавальних занять, зустрічей, майстер-класів, заходів та екскурсій. Якщо рахувати з початку навчального року, то слухачі школи, всіх навчальних напрямків, прослухали в цілому 492 лекційних та практичних заняття.

      При Вищій народній школі, в цьому році, активно діяли 8 навчальних напрямків:
- Основи комп’ютерної грамотності;
- Садівництво;
- Основи пенсійного забезпечення;
- Лікувальна фізкультура;
- Туристичне краєзнавство;
- Поезія рідної землі;
- Декоративно-прикладне мистецтво
- Майстер-шеф по-олександрійські
     Склад цих напрямків щорічно змінюється, адже навчальний процес в школі, ми будуємо враховуючи побажання слухачів.
     Якщо Ви, як і наші слухачі, маєте велике бажання поповнити багаж знань з будь-якого вже існуючого напрямку, або маєте цікаву ідею, щодо створення нового, запишіться до Вищої народної школи та станьте її слухачем. Адже:
«Знання - настільки дорогоцінна річ, що їх варто здобувати з будь-якого джерела»
                                                                                                                                    Абу-ль-Фарадж
     Не зважайте на вік - це не перепона, в цьому вже переконались наші слухачі. Треба навчатись постійно, протягом всього життя. Як сказав Анаксагор: «Нічого не можна цілком дізнатися, нічому не можна цілком навчитися».
      Беріть і Ви приклад з наших слухачів: завжди активні, енергійні, ініціативні, життєрадісні та наполегливі.
     
 Адміністрація Вищої народної школи та Олександрійської централізованої бібліотечної системи ще раз вітає наших слухачів з закінченням навчального року:

Ідуть роки, летять хвилини,
Біжить нестримно дикий час. 
Та весь цей вечір, безсумнівно,
Не згасне в пам’яті у нас.
Веселий сміх чи сум незримий -
Минув і цей навчальний рік.
І розуміти якось дивно,
що ти сьогодні - випускник.



1 коментар:

  1. Анонім20.12.19, 18:58

    Pertaining to b/d, educate you on boy or girl to help " come up with a bed" by way of building some thumbs upward, in contact with knuckles collectively, your eventually left fretting hand methods an important 'b', the correct offer styles some sort of 'd', pictured from correct. https://imgur.com/a/sDgeXnt https://imgur.com/a/2pKxuGY https://imgur.com/a/zVFEM36 https://imgur.com/a/9yBlc9F https://imgur.com/a/LYIpGAU https://imgur.com/a/W6VMzhk http://i6lrle58ju.dip.jp

    ВідповістиВидалити